Baton energizant cu seminte

   In "Miercurea fara carne", adica astazi, mi-am propus sa va energizez cu niste batoane dulci pe care sunt sigura ca le veti iubi. Multi dintre noi le cumpara si le arunca in geanta de sport urmand ca apoi sa le rontaie in pauza, dar uneori contin foarte mult zahar. Corpul nostru are nevoie de grasimea si proteinele din baton, iar reteta mea este una sanatoasa, rapida si care poate fi  adaptata la un numar mare de combinatii pliindu-se pe orice gust.
Baton energizant cu seminte

Ingrediente:

- 150 gr curmale;
- 100 gr fulgi de ovaz;
- 100 gr fulgi de grau;
Ingrediente baton energizant cu seminte
- 50 gr seminte de in;
- 100 gr seminte de floarea soarelui (aici am pus doar 50 gr pt ca mi-a mancat cineva restul:));
- 100 gr nuci;
- 8 biscuiti:
- 2 cm de ghimbir (optional)

Mod de preparare:

  De obicei amestec nuci cu seminte pentru ca in aceasta parte a lumii fructele cu coaja lemnoasa (migdale, fistic, caju) sunt mult mai scumpe. Daca esti alergic la nuci poti folosi doar seminte de floarea soarelui,  de dovleac, de susan, de in, quinoa, etc. 
    Se pun semintele in robot si se toaca in bucatele. In cazul in care nu-ti  place sa rontai, le poti face mai mici, ba chiar unt. Fulgii ii poti lasa asa cum sunt sau ii poti face si pe ei mai mici, tu alegi, dar biscuitii trebuie sfaramati. Se curata curmalele de samburi si se pun cu ghimbirul si putina apa, la fiert. Dupa 4 minute de fiert si amestecat se formeaza o pasta pe care o vom amesteca cu fulgii, semintele si biscuitii.
  Se tapeteaza o forma termoizolanta cu hartie de copt usor umezita si se pune compozitia indesandu-se cu o lingurita. Se pune forma in cuptorul preincalzit si se tine cam 20 de minute dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca 5 minute. Apoi se taie cu un cutit ascutit si se pun bucatile inca 10 minute la cuptor. 
  Dupa ce se racesc se pot manca, au un gust bogat care-ti asigura buna-dispozitie instant.
Brindusa la #miercureafaracarne v-a pregatit flori de dovlecei pane, iar Daniel mananca zacusca pe paine de test si #salatate..
                                              Sa aveti o zi frumoasa, fara carne!