Mandra ca sunt stampila de blogger!


   Eu sunt mica, am numai patru linii, patru culori la tusiera si o dimensiune a amprentei de 38x14 mm, dar de fapt sunt mult mai mult decat un numar, o culoare sau o dimensiune, eu sunt un Plus. Eu sunt Eu, sunt unica, sunt stampila portabila tip carte de vizita, Colop Pocket Stamp Plus 20. Sunt diferita fiindca am fost creata printr-o metoda profesionala de personalizare.. Am descoperit ceea ce ma diferentiaza de celelalte surate ale mele si continui mereu sa dezvolt aceste aptitudini unice.
  Sunt o reflectare a mai multor atribute ale unei bloggerite, puse la un loc pe o placuta. Am lumea mea mica in care stiu ca sunt importanta, cineva se bizuie pe mine, cineva are incredere in mine, reprezint o valoare pentru cineva. Acest cineva este prietena mea, Raluca. Stiu ca sunt un nimeni la nivelul planetei sau palesc in comparatie cu oamenii, dar si eu pentru Raluca sunt cineva si ma mandresc cu asta. Incerc sa-mi pun stampila in viata ei, sa contez, sa fiu fericita si s-o fac si pe ea sa se simta la fel.
Mandra ca sunt stampila de blogger!
   Mandria pe care o simt cand imprim bucatele de hartie, este intr-o oarecare masura, mandrie reprezentativa, se inspira din comunitatea bloggerilor olteni care m-au adoptat si pe care o reflect. Tinerii acestia constituiti in Asociatia Bloggerilor Olteni ne-au invatat de fapt pe amandoua sa ne pretuim. Primul lucru pe care l-am invatat de la ei este sa ma iubesc pe mine pentru a putea cere acelasi lucru de la ceilalti si fac zilnic lucruri care ma ajuta sa-mi castig mai multa incredere in mine. 
  Mandria pe care o simt facandu-mi treburile zi de zi este impulsul spre rezultate deosebite si ma inspira spre virtutea de a stampila si gandi mai bine, dar este si un mod de a rasplati bunatatea bloggeritei care m-a luat sub aripa sa. Pana la urma fara simtul mandriei nu putem construi nimic si nu putem persevera in efortul de a atinge superlativul. 
Stampila portabila tip carte de vizita
  Am descoperit ca hartiile pe care imi pun amprenta zilnic ma marcheaza si ele pe mine, nu numai eu pe ele, m-au ajutat sa-mi formez o idee mai clara despre locul meu in acest univers. Lectura este un lucru fundamental si desi am stiut dintotdeauna ca nu am talent de prozator, cu toate acestea citind hartiile ce le stampilez, simt suflarea fierbinte a imaginatiei. Am trait vietile multor personaje, am suferit alaturi de Karenina, am vanat alaturi de Hemingway, am trait distrugerea spiritului taranesc prin Morometii, am iubit alaturi de Maitreyi, mi-am intregit educatia financiara langa Robert Kiyosaki sau am auzit prima oara de termenul de inteligenta emotionala de la Daniel Goleman. Pentru acestea toate n-a fost nevoie sa ies din casa, a trebuit doar sa ma uit dincolo de pagini. 
   Asa am descoperit cat de flexibila este mandria din punct de vedere retoric, cat de adaptabila este din punct de vedere lingvistic si conceptual la o gama de conjuncturi afective, morale si intelectuale. Eu am o mandrie justificata, de multe ori prepozitionala: sunt mandra de a fi stampila de blogger, de alte ori care-si arata actiunea prin verbe: stralucesc, radiez de mandrie cand ma ia Raluca cu ea.
  Chiar eu sunt un simptom si o manifestare a mandriei, sunt o amprenta, un fel de insigna a Ralucai (ma tine prinsa in buzunarul de la camasa), sunt semnul si intr-un fel mostenirea mandriei ei. Cunosc doar rudele simpatice ale mandriei: respectul de sine, demnitatea, increderea in sine, de celelalte nu vreau nici sa aud. Si cum as putea fi altfel, atat timp cat am exemplul bloggerilor mereu in fata si cat timp Raluca intalneste atatea persoane importante, care au un cuvant de spus in societatea asta.
  Uite astazi m-a luat la Conferintele Bookland unde am cunoscut atat oameni deosebiti cat si carti. De la cei sase speakeri am invatat cate ceva, ce mi-a dat motive sa fiu si mai mandra de mine, atat interior cat si exterior.
Moise Guran si stampila de blogger

"Urmeaza-ti visul! "
  Acesta a fost indemnul lui Moise Guran catre tineri si l-am inteles perfect pentru ca si eu am trecut prin asta. Toata lumea imi spunea sa ma fac stampila de doctor, de avocat, sa nu-mi tocesc literele pe carti de vizita la conferinte si intruniri blogosferice, ci sa stau pe un birou luxos sau intr-un buzunar de haina de firma, sa am cea mai scumpa cerneala si sa nu ma omor cu stampilatul. Am cunoscut stampile mari, cu carcasa lucioasa care au fost pasionate de un domeniu anume, dar care lucreaza altceva. Mi-au spus ca visul lor a fost altul, dar fiindca nu au avut curajul sa spuna "asta imi place", acum au un mare gol pe care probabil nu-l vor putea umple niciodata oricat tus ar incarca. 
Cand faci ceva cu pasiune si daruire, tusul, carcasa, nu mai au importanta, conteaza insa visul, el iti da puterea sa stampilezi inainte si sa reusesti in ceea ce ti-ai propus.

"Curcubeul este in voi!"
 Andreea Nita, sociolog,  Lect. univ. dr. - Universitatea din Craiova, Presedinte ACCES Oltenia, a inceput speach-ul zicand: "Viata nu-i un curcubeu, curcubeul este in sufletul si in mintea fiecaruia, noi suntem cei care punem culori...."
  Intr-un univers rece, cromatica  tusierei mele poate reprezenta o atitudine nonconformista, dar aceste culori au un efect pozitiv asupra starii de spirit a celor ce ii intalnesc. 


Andreea Nita si stampila de blogger

"Invata sa te construiesti!"
  Ceea ce a spus Virginia Barbu, Director vanzări Media Sud m-a dus cu gandul la dezvoltarea mea personala. Pentru ca-mi las o mica amprenta pe lucruri,  am inteles de-a lungul timpului cat de necesar este sa invat cine sunt.
  Nu-i vorba despre felul cum ma vad oamenii, ci despre realatia pe care o am eu cu mine. Nu te gandi ca eu sunt o super-stampila, am si eu zilele mele gri cand imi ploua in tusiera, insa am o structura solida, bazata pe echilibru si pe simtul realitatii, astfel incat stampilez inainte prin viata fara sa mi se rupa manerul sau sa-mi stric dispozitivul. In meseria mea e foarte important sa stii cine esti si din ce esti alcatuit.

Virginia Barbu si stampila de blogger

"Inscrie-te voluntar!"
 Ionela Gherghe, Director Radio Sud a venit cu o propunere de voluntariat pentru a ajuta copii nevoiasi. Uite eu pana astazi niciodata nu m-am gandit ca as putea fi voluntar, poate datorita structurii mele de stampila personalizata, dar acum nu mai am scuze sa nu ma implic. Doua ore din timpul meu poate insemna mult pentru niste copii din centrele de plasament. Acestia au nevoie de afectiune, incurajare, de prieteni noi care sa-si petreaca timpul cu ei si care sa-i implice in activitati. Este o provocare frumoasa, sa transmiti din cunostiintele, experientele si valorile tale pentru a-i motiva sa depaseasca situatia actuala, iar de multe ori voluntarul este cel care primeste mai mult decat daruieste.  Sunt curioasa  cate intrebari care incep cu "de ce"  le starneste activitatea mea de stampila de blogger, pentru ca cei mici ne dau adesea lectii surprinzatoare.


"Fa din pasiunea ta o profesie!"
   Patricia Ionescu, actrita, freelancer - "Am fost destinata sa joc pe scena". 
  Am inteles-o perfect, pasiunea este acel ceva fara de care nu poti trai. La mine pasiunea se confunda cu profesia, dar cei ca mine sunt minoritari. Fundamental este sa faci primul pas, pentru a-i arata universului intentia ta. Nimeni nu-i bun la ceva prima data cand o face, nici primele mele stampile nu au fost perfecte, dar intre timp m-am perfectionat. Fiecare om de succes si-a petrecut multe ore facand in mod gratuit ceea ce acum este platit sa faca. Devino atat de bun in hobby-ul tau incat oamenii sa plateasca pentru ceea ce faci tu, sa plateasca pentru a-ti citi munca, sa plateasca pentru a gusta din mancarurile pregatite de tine, sa plateasca pentru a-ti pune stampila in viata lor. Astfel fiecare artist, scriitor, bucatar, stampila au devenit niste profesionisti.

Stampila de blogger

"Faptele bune reflecta caracterul!"
   Bogdan Stefan, tanar voluntar, doctor in pregatire, a spus o poveste despre cat de usor putem avea impact asupra celor din jurul nostru, o poveste despre cum cineva a facut lumea mai buna motivand o persoana si acesta la randul sau a avut un impact pozitiv asupra altor doua persoane si asa s-a format un bulgare de pozitivism care a pornit sa rostogoleasca  fapte bune.

  Dezvoltarea caracterului este strans asociata cu cuvintele si faptele noastre, iar fiecare  cuvant, fapta devine o caramida in construirea lui. Pentru a avea succes noi toti trebuie sa reflectam asupra cine suntem, ce spunem, ce valori avem, cum actionam si ce pretuim. Numai reflectand ne putem ghida in viata. 

 Asta sper si eu ca am facut astazi, Conferintele Bookland m-au motivat pe mine, iar eu ti-am stampilat viata facandu-ti ziua mai buna, mai frumoasa. Sper ca la randul tau sa ai un impact pozitiv asupra altora, angajandu-le inimile, mintile si mainile, ajutandu-i sa stie ce este bine, sa respecte ceea ce este bun si sa actioneze in consecinta.
  Din cauza radacinilor mele din zona de blogging asa decurg zilele mele, cunoscand influenceri si apoi imbratisand blogul ca mod de comunicare, fac un mix intre cuvinte si fapte.  Pot spune cu mana pe tusiera ca fara a avea o stampila cu nume mare pe ea, am construit o comunitate in jurul meu si incerc sa-mi las amprenta pe ea. 

  Tu cum iti lasi amprenta asupra celor din jur? 


Stampila Ralucai Brezniceanu

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2016.

Etichete: , , ,