Tapioca

Tapioca  Tapioca este un aliment fainos, o sursa importanta de amidon, de calorii si care nu contine gluten. Se extrage dintr-o planta originara din America de Sud- cassava. Numele stiintific al plantei este "Manihot esculenta", de unde si denumirea populara de manioc. 
 Maniocul este o planta perena ce ajunge la 2-4 metri si care se recolteaza dupa 8-10 luni de la plantare. 
  Partea utila a plantei este tuberculul care are o "carne" alba foarte bogata in carbohidrati, dar si o toxicitate ridicata in cazul in care nu este preparata corect (nu este cazul celei cumparate din supermarketuri). 
 A castigat mult in popularitate in ultimul timp datorita faptului ca nu contine gluten si poate fi folosita de persoanele care sufera de boala celiaca, ca agent de ingrosare sau in loc de faina de grau.
Perlele de tapioca Este un aliment minunat, favorit al vegetarienilor, sanatos si util datorita compozitiei sale unice de carbohidrati, vitamine, minerale, ce includ un nivel scazut de grasimi saturate sau colesterol. 
 Se gaseste intr-o varietate de forme: fulgi, stickuri, perle si toate necesita inmuiere.
 Tapioca a devenit un aliment asiatic comun dupa ce a fost introdus in secolul 19, dar in Europa este mai putin folosita. 
 Exista chiar o zi internationala a ei - 15 iulie. Stii ce trebuia sa faci in aceasta zi?
    Sa mananci o budinca de tapioca.
    Budinca de tapioca este un desert racoritor, placut, potrivit unei zile de vara torida.

Etichete: , ,