Inghetata cu pudra de roscove


   Astazi la #miercureafaracarne am pregatit pentru voi o reteta de inghetata cu roscove.
Inghetata cu pudra de roscove  Roscovele sunt folosite ca produs alimentar de peste 5000 de ani si joaca un rol deosebit in traditia evreiasca, fiind de mai multe ori pomenite in evanghelii ( in parabolele lui Isus fiului risipitor tatal i-a dat sa manance roscove).    Originea cuvantului carate vine la carob, denumire alternativa a roscovelor si ne arata importanta data acestui aliment ( semintele erau utilizate ca unitate de masura  pentru aur si pietre pretioase ). Italienii folosesc si astazi semintele de roscove pentru a face rozarii.
  Dupa recoltare pastaile sunt prajite si apoi transformate in pulbere. Praful de roscove substituie pudra de cacao si are avantajul de a fi si dulce in mod natural, astfel ca puteti reduce cantitatea de zahar din retete. Pastaile de carob contin 40% zaharuri si proteine 8%.
ingrediente Inghetata cu pudra de roscoveCand eram mica aveam si eu cativa copaci din acestia in jurul blocului, dar acum nu mai exista.
       Aceasta inghetata este foarte usor de pregatit si este delicioasa fara a pune niciun pic de zahar in ea.



    Ingrediente:

- 1 cutie de smantana grasa 35%;
- 3 linguri cu varf de pudra de roscove;
- 3 oua.

Mod de prezentare Inghetata cu pudra de roscove
   Mod de preparare:

  Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma. Galbenusurile le-am amestecat cu pudra de roscove si cu smantana. Deasupra acestei creme am pus spuma de albus si am amestecat usor cu o spatula, miscari usoare de jos in sus, de la exterior catre interior.
  Am pus vasul la congelator. Trebuia sa amestec din ora in ora compozitia.pentru a nu se forma ace de gheata, dar datorita calitatii smantanii nu am amestecat decat o singura data cam la trei ore de cand am pus-o la inghetat. Dupa cinci ore a fost buna de servit la masa.
   Daniel are un meniu frugal ce se impunea dupa o vacanta plina de carafcatita de Thassos si alte bunatati.

Etichete: ,