In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

   
  Imi place Caravaggio, imi place puterea pura si pasiunea din picturile lui, contrastul indraznet dintre lumina si intuneric. Indiferent cum a fost descris de-a lungul timpurilor: straniu, ezoteric, criminal, studiu de caz psihanalitic, sigur a fost un personaj inteligent,complex, cu o viata tumultoasa, dar care a pictat imagini nepieritoare dramatice, incredibil de realiste.
  Daca ai drum prin Roma, ai sansa de a urma turul de mai jos pentru a descoperi in centrul istoric al orasului cateva din capodoperele sale. Sunt noua locatii din care trei biserici unde accesul este gratuit.

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio


1) Palazzo Corsini: "Sfantul Ioan Botezatorul";

2) Muzeele Capitoline: "Sfantul Ioan Botezatorul";

3) Galleria Doria-Pamphilj: "Penitenta Magdalenei", "Fuga in Egipt" si "Sfantul. Ioan Botezatorul";

4) Biserica San Luigi dei Francesi: Contarelli Capela contine un triptic al Sfantului Matei -"Chemarea Sfantului Matei", "Martiriul Sfantului Matei", "Sfantul Matei si ingerul".

5) Biserica Sf. Augustin: "Madonna Loreto";

6) Palazzo Barberini: "Judith și Holofern"'

7) Galeria Borghese: "Baiatul cu un cos de fructe", "Bachus", "Madonna Palafrenieri", "Sfantul Ieronim", "Sfantul Ioan Botezatorul" si "David cu capul lui Goliat";







8) Biserica Santa Maria del Popolo: Capela Cerasi contine "Convertirea Sfantului Pavel" si "Crucificarea Sfantului Petru".

9) Muzeele Vaticanului: "Depozitia lui Hristos".



    

Etichete: , ,