Sfantul Graal al timpului liber


  Cum ti-a schimbat viata tehnologia? Ce faci azi diferit fata de acum cativa ani si asta din cauza noilor tehnologii? 
logo Marketonline
  Tehnologia pulseaza in venele societatii de astazi, este combustibilul care ne conduce si o parte integranta a vietii. Ea imbunatateste calitatea vietii umane, aduce luxul in fiecare casa, ne salveaza de o gramada de efort si de timp. Gadgeturile electronice au intrat in casele noastre ca sa ne salveze de la plictiseala si de treburile zilnice. Nici nu vreau sa ma gandesc cat timp petrecea o femeie acum 100 de ani facand toate treburile casnice. Azi masinile pot efectua sarcini umane cu o eficienta sporita, este varsta roboticii. Tehnologia avanseaza intr-un ritm alert, se inventeaza mereu lucruri noi si fascinante, incat cateodata chiar ne copleseste. Mereu studiez oferta de electrocasnice profesionale  din magazinul MarketOnline.ro si intotdeauna ma uimeste abundenta si diversitatea acestora. 
Sfantul Graal al timpului liber    Casa fiecaruia din noi e un paradis, dar sarcinile implicate in a-l mentine curat si functional pot parea coplesitoare uneori, dar nu si cu noua generatie de aparate electrocasnice Philips. Ele au un impact major asupra gospodariei, inlocuind munca manuala inca de la inceputul secolului 20.   Royal Philips este o companie de tehnologie care ofera solutii diversificate pentru sanatatea si bunastarea oamenilor, concentrandu-si activitatea pe oferirea de produse inovatoare. Ea ne-a imbunatatit calitatea vietii in domeniile sanatatii, produselor lifestyle si a solutiilor de iluminat.  Philips promoveaza interactiunea dintre companie si public prin programe de responsabilizare sociala, iar anul trecut am participat impreuna cu tata la "Idei de viitor", platforma de responsabilitate sociala a lui Philips Romania, ce are ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor. In aceasta competitie de idei organizata sub conceptul de “inovation & you” am avut norocul ca ambele idei sa fie apreciate, eu fiind recompesata chiar in prima saptamana cu un aparat Philips VisaPure, pe care-l ador. Aceasta noua tehnologie de curatare a tenului mi-a dus rutina de ingrijire a pielii la un alt nivel, astfel incat fara niciun efort suplimentar ma bucur acum de o tonifiere a tesuturilor, pielea devenind mai hidratata, mai elastica, mai tonica si mai tanara. Ideea tatei a fost considerata de organizatori printre cele mai creatoare si inovatoare, astfel incat a intrat intre cele 9 solutii finaliste, dar din pacate nu s-a numarat printre primele trei care au si fost implementate in Romania. 
  Timpul este un activ valoros astazi, asociat cu aptitudinile personale de a face fata tuturor treburilor, cu accent pe calitate. Suntem cea mai grabita si pradatoare societate din istorie si asta din cauza ca muncim prea mult, suntem prea stresati, prea ocupati. Exista vesnic activitati urgente si activitati importante. Cele urgente sunt zgomotoase si ma mobilizeaza si nu-i chip sa le opun rezistenta: cumparaturile, menajul, repararea masinii, lectiile cu copii, gatitul, munca de la servici. Ce este important: sa petrec timp cu familia, sa rad cu cei dragi, sa-mi vad prietenii, sa privesc ploaia, sa–mi fac timp pentru mine, sunt activitati tacute si se lasa uitate, fara zgomot. E greu sa le fac fata la toate, dar se poate. Cum? Cu o planificare atenta si cu ajutorul lui Philips. Mie aceste schimbari tehnologice mi-au modficat viata, mai ales odata cu casatoria si aparitia copiilor. 
robot de bucatarie Philips si cafetiera Saeco
Vrei sa afli cum imi decurge o zi alaturi de Philips?
  Dis-de-dimineata ne indeparteaza oboseala, somnolenta, ne imbunatateste performantele mintale Philips Saeco HD8768, prin prepararea unui cappuccino spumat mie si lui Vali un esspreso. Copiilor le facem cate un fresh de portocale sau un smoothie la robotul de bucatarie PHILIPS Viva Collection HR7762/00.



Toaster Philips



In acest timp de painea prajita pentru micul dejun si pachetul copiilor se ocupa Vali cu ajutorul toasterului Philips HD2636/00. 







Airfryer
 La intoarcerea de la serviciu incep pregatirea mesei,  de exemplu pun un pui intreg impreuna cu cativa cartofi in Airfryer. 
 Daca nu ai gatit niciodata cu asa ceva il recomand cu caldura, cu ajutorul lui poti pregati rapid orice, de la pui la briose, printr-o prajire sanatoasa. Stiu ca nu-ti plac prajelile, dar acest aparat prajeste cu ajutorul aerului fierbinte care circula rapid si precis. Astfel poti avea alimente crocante la exterior si fragede la exterior, folosind doar o lingura de ulei, cam 80% mai putin ulei  fata de friteuzele traditionale si nici nu-ti va mirosi toata bucataria a prajeala.

aspirator si statie de calcat Philips
  In ora necesitata ca sa se rumeneasca uniform si sa prinda crusta puiul, incep sa fac ordine prin casa, fac paturile, eventual sterg praful sau dau cu aspiratorul Philips Performer Expert FC 8725/09.   Cum pentru a doua zi ne trebuie tuturor haine calcate scot masa de calcat si statia de calcat cu abur Philips model GC7035- PerfectCare Viva. Despre aspirator si statia de calcat v-am tot impartasit pe blog din experienta mea, si-mi puteti vedea review-urile pe MarketOnline.ro (eu sunt Sanda B), asa ca nu o sa mai insist asupra felului cum acestea mi-au schimbat viata in gospodarie.
MulticookerTotul mi-a luat 35 de minute, asa ca pot sa ma uit putin si la televizor, Philips binenteles. 
  Atunci cand a trecut ora scot puiul din Airfryer, curat cuva si apoi pregatesc tot in el niste biscuiti cu unt. E foarte simplu si nu-mi ia decat 15 minute cu tot cu coacere. 
 La robotul de bucatarie mai rad repede trei morcovi, o telina si doua mere facand o salata sanatoasa si revigoranta ce poate fi servita ca atare sau ca si garnitura la pui. De obicei dupa ce pregatesc si asez masa  imi ramane cam un sfert sa ma ocup de mine pana vin copii de la scoala si Vali de la serviciu. In acest timp imi improspatez tinuta, fata, imi dezleg parul si mi-l parfumez subtil. Atunci cand ei intra pe usa eu am o tinuta perfecta.
 Astazi am pregatit masa singura, dar de obicei este un act de colaborare, fiecare participa cu ceva, inclusiv copii. Aceast lucru este posibil datorita usurintei cu care pot fi manuite noua generatie de electrocasnice. Pentru maine copii vor o supa de pasare cu noodles de casa facuti cu ajutorul HR2365. Supa o pregatesc la Philips Multicooker HD3037/70 si poate dupa aceea voi face si un risotto. Multicooker-ul gateste o multime de retete delicioase, doar cu o apasare de buton, fara sa fie nevoie sa il supraveghezi. Aproape iti citeste gandurile, trebuie doar sa-i setezi functia potrivita si timpul alocat prepararii respectivului fel si el face restul. O data am facut in el si tort de ciocolata cu nuca si toti au ramas impresionati de rezultat. Am o singura "plangere", as vrea o carte  de bucate cu mai multe retete, cea care se vinde impreuna cu produsul este prea mica. 
Hue Philips
  Daca la inceputul secolului, bucataria a fost un spatiu secundar,  astazi s-a dezvoltat intr-o camera centrala a casei cu mari calitati sociale. Bucataria de azi are o cantitate enorma de tehnologie in spatele ei, iar componentele sale au inceput sa arate mai mult a mobilier, devenind mai bine proiectate pentru utilizarea creativa mai degraba, decat pentru sarcini. Bucataria este azi un membru fundamental al familiei si nu numai ca arata bine, dar te si face sa te simti bine. Fiecare dintre noi avem un set de prioritati in viata, pentru unele am dori sa dedicam mai mult timp, pentru altele mai putin. Si, desigur, am vrea ca fiecare dintre ele sa fie cat mai placute, asa ca noi de exemplu am instalat chiar si in bucatarie iluminarea wireless Philips 431643 Hue. Nici nu-mi dadeam seama cat de interesanta poate deveni casa noastra atunci cand adaugam culoare prin LED-uri. Am transformat casa de Halloween intr-o grota verde si in zilele de iarna adaugam pentru a da impresia de caldura, putina culoare rosie. Cand ne uitam la filme sau ascultam muzica le sincronizam cu sistemul si cateodata il folosim ca sa ne trezim dimineata
  Dacă ma uit la tehnologiile care au schimbat viata in familia mea, vad ca in principal ele au acoperit nevoile de baza: hrana, apa, aer, sanatate, lumina, aer, somn si o temperatura constanta. Timpul social si calitatea vietii ne-au fost afectate de lucrurile de care ne-am inconjurat si ma intreb cum oare am putut trai inainte fara ele. Pentru o viata mai buna, Philips ajuta consumatorii care vor sa-si monitorizeze si sa-si administreze sanatatea, fie ca e vorba de aerul pe care-l respira, iluminarea apartamentelor,  mancarea pe care o consuma sau igiena personala. Toate aceste aparate electrocasnice produse de Philips poarta amprenta consumului redus de energie si sunt insotite de un pasaport Eco.
lampi Philips cu LED
  Timpul exista, nu l-a furat nimeni si numai de noi depinde modul in care-l intrebuintam. Prin planificare si investitii inteligente in aparate electrocasnice, eu am ajuns sa fiu stapana timpului, nu el stapanul meu si asa am ajuns sa ating fericirea. Fericirea este legata mai degraba  de repetarea si de frecventa unor mici stari agreabile, de izbucnirea unor "mici" fericiri, decat de marile porniri emotionale, de puternicile momente de bucurie. Sunt fericita cand imi petrec cat mai multe momente cu cei apropiati, cand fac o plimbare intr-un loc frumos, cand am o lectura stimulanta sau ascult o muzica emotionanta si acum am mai mult timp pentru ele. Acestea sunt activitati importante fara de care nu pot functiona optim si care imi dau o stare generala de bine si de relaxare care se rasfrange asupra vietii mele, fiindu-mi esentiale pentru dezvoltarea sanatatii emotionale si fizice. Cand se obtine o astfel de eliberare de tensiuni si o crestere a vitalitatii prin niste lucruri atat de minore ca niste aparate electrocasnice, cine nu le va incerca puterile?
   Cu ajutorul lor, sfantul Graal al zilelor noastre, timpul este o placere la indemana tuturor.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Etichete: , , , ,