Alege sanatatea!


    Mananci sanatos? Iei suplimente nutritive? Faci miscare? Cata miscare faci zilnic?
 In mod paradoxal, desi exista atatea facilitati medicale si exista un real interes pentru sanatate, ne este foarte greu sa ne pastram aceasta stare. Lumea toata este din ce in ce mai mult acaparata de mirajul simturilor, toti dorim fericirea imediata si astfel uitam ca baza reala a fericirii este sanatatea. Cel mai adesea ne imbolnavim din cauze obisnuite, care de cele mai multe ori sunt usor de evitat. Din diverse motive nu avem imunitatea suficienta pentru a lupta cu bolile si astfel vitalitatea ne scade pe zi ce trece.
Logo Nutrivita
  O campanie de promovare a unui stil de viata sanatos cum este cea pentru Nutrivita nu este doar o campanie obisnuita de promovare a produselor sau a marcilor, ci este un mijloc de informare, motivare si educare. Se vrea o campanie de constientizare cu scopul de a incuraja toate segmentele societatii sa duca un stil de viata sanatos, cu concentrarea pe diete sanatoase, nutritive si includerea unor serii de programe, activitati fizice distractive, evenimente, in colaborare cu partenerii media ai SuperBlog: Comunicate de presa, Connect, Creadiv, Loopaa, Mujer, Orizonturi Literare, PRwave, RadioLynx, toateBlogurile.ro, TVR2, Zelist plus bloggerii parteneri SuperBlog. Miscarea in combinatie cu o alimentatie sanatoasa poate ajuta la prevenirea unor serii de boli cronice, inclusiv boli de inima, obezitate, cancer, accident vascular cerebral, care sunt primele cauze de deces.
Excesul de greutate si obezitatea in tarile europene
Excesul de greutate si obezitatea in tarile europene conform World Health Organization (BMI- body mass indice) 
 Incurajarea schimbarilor comportamentale se poate face printr-o varietate de activitati care sa includa seminarii de sensibilizare in institutii publice, distribuirea de pliante si brosuri cu privire la importanta exercitiilor fizice si a alimentiei corecte in dezvoltarea psihica, fizica a fiecarei varste sau prin evenimente sociale si educationale care sa vizeze toate segmentele comunitatii. Eu cred ca pur si simplu a spune oamenilor ceea ce ei stiu deja, dar a nu-i ajuta sa si aplice, nu ajuta prea mult. Este nevoie de o actiune demonstrabila pentru a oferi oamenilor instrumentele de care au nevoie pentru a fi in masura sa faca alegeri mai bune. De exemplu as crea pe site o categorie referitoare la un proiect "Sanatos si activ". Acesta sa contina un jurnal gratuit de activitate personala, care sa poata fi accesat on-line dupa ce iti creezi un cont individual.
Produse Nutrivita
Produse Nutrivita
  In acest jurnal fiecare sa noteze activitatea sa zilnica fizica si compozitia fiecarei mese timp de 6 saptamani. La finalul celor 6 saptamani  se vor alege trei castigatori: 
-  cel mai bun rezultat pe partea alimentara si sa primeasca produse de tipul dieteticii functionale;
- cel mai bun rezultat la activitatea fizica si sa primeasca produse de tipul nutritie sportiva;
- cel care va avea cel mai bun scor per cumulat alimentatie si efort fizic sa primeasca produse de tipul managementul greutatii, o diploma si titlul de Campionul Sanatatii.
  Binenteles toti participantii vor fi recompensati cu suplimente nutritive, atat de necesare oricarui organism.
 Ideea proiectului ar fi sa se adauge alimentatiei normale din fiecare saptamana a cate unei categorii de alimente sanatoase, insistandu-se pe aceasta si sa se pastreze  si in saptamanile urmatoare, adaugandu-se mereu inca una. La fel si in cazul activitatilor fizice, se va incepe cu o activitate preponderenta in prima saptamana, ca apoi sa se mai adauge altele. Se vor rezultate realiste, asa ca obiectivele nu trebuie sa fie de neatins, pentru ca va fi descurajator. Obiectivele ar trebui să fie de genul "voi juca fotbal cu prietenii mei pentru 30 de minute in fiecare zi timp de o saptamana,"sau "voi mări timpul de activitate fizica cu 5 minute in fiecare saptamana pana cand voi ajunge la 60 de minute pe zi," sau "voi induci in aceasta saptamana bauturile cu inlocuitori ai zaharului", " voi manca zilnic patru fructe", etc.    Paralel in fiecare saptamana va fi organizata cate o actiune fizica la nivel de tara, unde sa poata participa toti cei inscrisi. De exemplu se pot organiza in fiecare oras evenimente ce implica miscarea fizica in diverse scopuri umanitare, asa cum este de exemplu "Alerg pentru spitalul copiilor" promovat in Craiova de bloggerul partener Daniel Botea. Tot in fiecare saptamana sa se preia proiectul lui Daniel Botea "Miercurea fara carne" si fiecare blogger sa participe cu cate un articol pe aceasta tema. Unii vor contribui cu retete de post, altii cu sfaturi de nutritie echilibrata, altii cu exemple personale de mese in familie.  Se pot organiza si  concursuri culinare pe diferite teme (produse fara lactoza, dulciuri fara zahar, produse care nu contin gluten) recompensate cu ingrediente din aceeasi gama comercializate pe site-ul Nutrivita. Aceste mici schimbari alimentare si fizice sa fie asistate in cadrul acestui jurnal on-line de un program care sa calculeze la sfarsitul fiecarei zile caloriile arse la fiecare miscare si caloriile insumate din dieta zilnica. Astfel se poate vedea in fiecare zi pe ce mai trebuie insistat pentru o echilibrare la nivel caloric. Un specialist pe baza acestui jurnal poate da mici sugestii la sfarsitul fiecarei saptamani.
Produse Nutrivita alaturi de valorile nutritive
  As initia si o rubrica "Hai cu Daniel la sala!" unde un blogger partener - Daniel Botea va beneficia timp de 6 saptamani de un abonament la sala si un antrenor personal. El va nota zilnic exercitiile si alimentatia la care s-ar adauga produsele comercializate de Nutrivita, astfel incat ceilalti  sa poata compara rezultatele lor cu cele ale bloggerului.
  Ajutati de acest jurnal comparativ, de diferitele articole scrise de bloggerii parteneri pe siteul Nutrivita menite sa informeze, sa mentina motivarea si promovate de catre partenerii media in presa scrisa, presa online, tv sau blogosfera, se poate ajunge la rezultate notabile. 
  Trebuie sa constientizam ca a avea un corp sanatos este una din cele mai mari realizari ale vietii noastre si succesul in viata depinde de aceasta. Sanatatea este o mare realizare personala si a ne imbolnavi este cel mai mare neajuns.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.
.

Etichete: , , , ,