Adevaruri ascunse: Povestea celor doi frati Hellboy si Hairboy



  Stiu ca tu crezi ca Mike Mignola a dat nastere lui Hellboy, o poveste plina de fascinatia supranaturalului despre oameni de stiinta nebuni nazisti si departamente guvernamentale, dar adevarul este departe. Fascinatia supranaturalului, vindecarea cu cristale, talismane de tot felul, filozofa New Age, scientismul, au adus in prim plan investigarile paranormale si astfel a inceput sa "transpire" un adevar ascuns timp de ani de zile, existenta unor persoane reale nascute dintr-o fuziune a stiintei naziste paranormale si raul in stare pura.
  Tu, alaturi de altii crezi ca acest roman grafic si filmele hollywoodiene sunt create pe baza unei singuri minti, a lui Mike Mignola, ce a reusit sa stabileasca o dinamica intre magie, groaza si stiinta. Nu, flirtul lui Hitler cu incercarile supranaturale si rezultatul lor asupra unor oameni este real. Acum iti voi spune un adevar istoric si daca nu ma crezi te poti documenta. Stiinta si tehnologia, au fost utilizate de catre Hitler ca mijloc de valorificare a unor forte supranaturale malefice pentru a lucra in mod concertat cu raul suprem al pamantului.
 De Hellboy ai auzit, dar stii tu ca el a avut un frate? Il cheama Hairboy si este rezultatul uman al aplicarii constructiei naziste a Ragna Rok ( o masina menita sa aduca triumful lui Hitler) asupra unei vrajitoare, mama lui Hellboy. Hitler voia sa stapaneasca lumea cu ajutorul stiintei care sa interactioneze cu supranaturalul. Hairboy a fost de fapt un rebut dupa parerea lui Hitler, deoarece prezenta un calcai al lui Achile in caz de epilare definitiva. A fost conceput pentru a fi un geniu in tehnologie si in rautate, dar cu timpul a aparut si un efect secundar neasteptat, hirsutismul. Hairboy a avut inca de la nastere cel mai mare IQ (intelligence quotient) din lume 330, in conditiile in care lui Leonardo Da Vinci i s-a aproximat un IQ de 220, dar si cel mai mare EQ (evil quotient) coeficient de rautate de 1100. Pe masura ce "baiatul" crestea ii crestea EQ-ul dar si pilozitatea. Ajungand la varsta de un an arata ca si varul Itt al familiei Adams, dar contactand variola i-a cazut deodata tot parul si timp de o luna si-a schimbat comportamentul in cel al unui copil normal. Normal din punct al inteligentei pozitive, sociale, emotionale si afective, dar anormal din punct de vedere al inteligentei logico-matematice, IQ-ul ii ramasese acelasi chiar daca EQ-ul era zero.
  Dupa ce s-a vindecat a inceput iar sa-i creasca parul si i-a crescut EQ-ul, dar boala a relevat faptul ca isi putea schimba peste noapte caracterul in cazul in care un eveniment neasteptat l-ar fi lasat fara parul corporal. Era un fel de Samson negativ ce-si pierde puterile, nu prin taierea parului de catre o Dalila, ci care putea sa-si piarda acele puteri printr-o operatie normala printre urmasele Dalilei, epilarea. Povestea vietii lui se asemana suspect de mult cu povestea din Biblie, facandu-ne sa luam in calcul faptul ca multe din ipotezele noastre de baza sunt eronate si transmitandu-ne un adevar major, cel de neinfrant odinioara poate fi cu usurinta infrant acum.
  De la aceasta boala Hitler a renuntat la sperantele puse in Hairboy si l-a transferat in echipa lui Freiherr Von Braun ce a lucrat la programul de dezvoltare a rachetelor V1 si V2 la Peenemunde. El a fost de fapt cea mai importanta figura din dezvoltarea tehnologiei de rachete din Germania nazista si nu von Braun, dar infatisarea grotesca necesita ascunderea acestuia. Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial Hellboy a fost trimis de catre Biroul de Paranormal si Cercetare prin operatiunea Paperclip sa mute tot personalul de la Peenemunde in SUA. Aici  si-a intalnit si cunoscut fratele. In ciuda simplului fapt ca el era un demon din iad nascut dintr-un print demonic, legatura materna a fost mai puternica pentru ca aceasta intalnire l-a marcat pe aparent invulnerabilul demon rosu-aprins. Cu durere in suflet Hellboy si-a inchis fratele intr-o cusca dintr-un cristal magic si l-a transportat la Biroul de Paranormal si Cercetare.   Aici datorita noilor tehnologii a beneficiat de o epilare definitiva profesionala cu SILKN FLASH&GO LUXX, dupa care a putut fi integrat social in mediul american. Revederea celor doi frati a fost ravasitoare si dupa o scurta acomodare Hairboy  a reusit chiar sa implineasca visul american.
Adevaruri ascunse: Povestea celor doi frati Hellboy si Hairboy
  Ghici cine a lucrat la NASA, cine a fost in spatele primului satelit spatial american, al rachetelor balistice sau in spatele misiunii lunare? Hairboy, pe noul sau nume John Hairman.
  Datorita istoricului sau nu a putut sa ocupe postul de director la NASA al noului format Marshall Space Flight Center, lasand aceasta functie lui von Braun, dar el a fost arhitectul sef al vehiculului de lansare Saturn V, superboosterul care a propulsat nava spatiala Apollo pe Luna. Astazi el inca mai colaboreaza cu NASA la cinci noi misiuni, iar una din acestea este un Camp Space pe Venus, cu scopul de a afla cat mai multe date despre formarea sistemului nostru solar si despre procesul sau dinamic.
  Cei doi frati sunt si astazi impreuna, dovada a legaturii puternice de sange.





Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Etichete: , ,