Mad Potion art & fragrance

Mad Potion art & fragrance
   Parfumeria este o formă de arta care se vrea  exprimata si comunicata, dar nu exista mediu lingvistic propice, este dificil sa gasesti un limbaj direct si clar pentru a o descrie in afara metaforelor si comparatiilor. Datorita paralelei si conexiunii dintre parfum si muzica  se descrie de obicei efectul produs asupra noastra printr-o analogie poetica. Chiar si adaugarea de substante aromatice pentru crearea unui parfum este analoaga inceperii unei melodii. Se porneste de la cateva note instrumentale (note de top), se adauga o voce (note de inima), poate o amplificare electronica sau a unor sunete sintetizate (note de baza), pentru a se ajunge la productia de studio, la noul hit (parfumul). Ambele au acea atingere umana naturala, dar tehnologia le perfectioneaza.  Aspectele olfactive ale unui parfum descrise  in metafore muzicale sunt multe pornind de la  combinatia de ingrediente din el care este numita "compozitie", modul sau de desfasurare in timp care este descris de "note"  si pana la crearea de "acorduri". Atat parfumul cat si muzica sunt o colectie complexa ce capteaza atentia, iar prin mariajul lor poti descoperi un nou mod de a explora amintiri si experiente.
Katy Perry Mad Potion
 Uneori cand mirosi un parfum se intampla ceva, auzi o muzica in fundal. O sinergie magica leaga parfumul si muzica intr-un nod strans si nu te poti gandi la una fara cealalta. Asa mi s-a intamplat si cu Parfum Mad Potion, parfumul lui Katy Perry,  cum il miros  o aud cantand melodia "Dark Horse" si eu ma simt de parca as fi Cleopatra, o Cleopatra tanara si pusa pe sotii. E valabila si reciproca, cand ascult melodia creierul imi trimite intensitatea primei mele experiente olfactive cu Mad Potion fragrances. Poate ar trebui sa asociez parfumul cu alta melodie a lui Katy si stiu ca pregatea una pe care s-o lanseze odata cu parfumul, dar in capul meu s-a facut altfel conexiunea.  
   "So you wanna play with magic " Mad Potion este cel mai indicat, iti va crea o experienta olfactiv hedonica placuta.  
A si fost lansat intr-un mod jucaus, printr-un eveniment de magie tematica ce a oferit  efecte  pirotehnice si multe, multe flori. Mad Potion este un parfum diferit de restul parfumurilor lansate de ea pana acum si surprinde putin, deoarece  Katy este cunoscuta pentru creatiile florale si fructate. Aceasta  potiune nebuna adauga vanilia intr-un mod distractiv, lucru ce face parfumul funky, misterios, jucaus si  un miros  fascinant pentru Halloween.  
"Are you ready for, ready for
A perfect storm, a perfect storm"
  Eu simt in el pasiunea, putina furie, putina razbunare, dar multa, multa dragoste. S-ar  putea ca subconstientul meu sa fie un pic influentat de tabloidele ce-i implica intr-un triunghi amoros pe John Mayer, Taylor Swift si Katy Perry.
parfumul

  Parfumul vine gazduit intr-o sticla violet, in forma de minge peste care straluceste un joben, jobenul magicianului. Sticla este draguta si diferita de celelalte parfumuri ale lui Katy, constanta o constituie insa culoarea violet. Este un parfum sexy, tineresc,  in care compozitia de mosc se deschide cu acorduri de orhidee de vanilie, bujor, mere si odata mirosit "There's no going back". 
   Inima este un amestec de vanilie de Borbon, petale de iasomie si o aroma delicata, moale, de mosc, in timp ce baza surprinde arome orientale de vanilie, ambra si iarasi moscul sexy. Este un parfum ambrat dulce, vanilat, pasional, senzual, cu o nota fina de carnal, iar mie-mi face pofta de bomboane si daca ma gandesc la videoclip inclin spre niste macaroons delicios colorate. Infloreste magistral ca un concert de bunatati apetisante dintr-o cofetarie.
  Nu e un parfum gurmand tipic, are doar caldura data de vanilie si o dulceata pura, este fin statificat si se joaca cu mai multe arome ca un magician ce scoate mereu din joben ceva uimitor si incantator. Acest parfum mi se pare perfect pentru o Cleopatra abia iesita din adolescenta si care ar vraji cu privirea ei orice Iuliu Cezar.
"This love will make you levitate
  Like a bird
  Like a bird without a cage" 
  Din jobenul lui Katy ni se dezvaluie un alt fel de a privi lumea, desfacand noi porti ale intelegerii olfactive astfel incat fiecare sa-si depaseasca granitele lumii cunoscute si sa calatoreasca spre alte nivele de constiinta olfactiva.
   Daca as avea la indemana ceva formule magice, vraji, baghete, talismane,  care sa-mi dea puterea de a scoate din joben o potiune inmiresmata, atunci as scoate unul pentru Cleopatra aflata la varsta maturitatii intelectuale si a frumusetii. La acesta varsta adevarata Cleopatra a declansat un veritabil arsenal olfactiv asupra lui Marc Antoniu (a parfumat pana si panzele de la barja sa) si l-a vrajit iremediabil.
  Sa nu uitam ca a fi inteligenta este sexy!
 Ar putea fi rezultatul unui vis inmiresmat care sa transmita emotie dintr-o sticluta, un fel de gin care iese din lampa si-ti indeplineste dorintele. Un parfum natural deosebit te duce intr-o zona emotionala si te face sa crezi in el, poate crea dependenta. Poti gasi ceva similar in orice arta unde te opresti brusc si incerci sa descoperi sensul din spatele piesei care te farmeca. Muzica te face sa plangi, cartea nu poti sa o pui jos pana nu o termini de citit, un tablou te fascineaza incat nu te poti dezlipi de langa el si parfumul creaza dependenta olfactiva.
  Mi-l doresc ca un catalizator pentru o intalnire romantica, sofisticat, puternic si care sa contina aceeasi vanilie de sinteza- etilvanilina- care sa functioneze pe pielea mea ca o piesa muzicala.
L'Ambre Antique
 Dupa primele momente de pulverizare sa apara  o boare proaspata si racoroasa de bergamota ca prima note pentru ca apoi sa se faca simtita forma ambrata cea mai intens posibila. Acordul miezului de trandafir si iasomie sa conduca catre note orientale si vanilate, caracteristice efluviilor sale (iris, rasina aromata de styrax, paciuli, tamaie, boabe tonka), dar cu o aroma de caramel senzual. Sa fie sublim, vanilat, voluptos, magistral de purtat si un fel de racursi intre bergamota de Nancy si caramelul breton. Ar fi perfect pentru anotimpul rece deoarece ar fi senzual si cald, suav si mangaietor, fascinant si incantator, special pentru o femeie matura care-si asuma aspectul senzual. Un parfum pe care trebuie sa-l meriti si care sa nu fie purtat cu lejeritate. Seara ar fi accesoriul principal al unei rochii negre si aliatul de nadejde al bijuteriilor din aur. Dimineata in schimb ar trebui purtat intr-o versiune de apa de toaleta ca pe a doua piele. Se pare ca am o fascinatie pentru parfumurile ambrate sau orientale numite astfel dupa parfumul L'Ambre Antique lansat in 1905 de catre Francois Coty.
  Nu-i de mirare ca imi place parfumul Mad Potion care face parte din aceeasi gama de ambre dulci si este lansat de Katy Perry impreuna cu firma Coty, cea care motivata de pasiune si libertatea de creatie a construit un portofoliu unic de branduri cosmetice.
  In spatele afinitatii pentru un parfum sau altul se ascunde o realitate fundamentala, el este expresia individualitatii noastre.

"O femeie care nu se parfumeaza nu are viitor."
Coco Chanel


Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2015.


Etichete: , , , , , ,