Muffins, cupcakes sau briose?

 
    Trebuie sa recunosc ca am folosit pana acum termenul generic de briose pentru tot ce reprezinta muffins, cupcakes sau briose.  Problema este ca nici in magazine sau cofetarii nu sunt identificate corect, toate poarta denumirea de briose. Cele trei produse sunt diferite ca textura, gust, decor, ingrediente si in tabelul de mai jos incerc sa le descriu cat mai bine pentru  o identificare corecta a lor.
1-Muffins2-Cupcakes3-Briose
- nedecorate;
- consistenta unui chec;
- se fac cu praf de copt si (sau) bicarbonat de sodiu;
- au in compozitie ulei;
- nu-s considerate desert, pot fi si sarate;
- aluatul este amestecat rapid, doar cat sa se incorporeze ingredientele;
- sunt sanatoase pentru organism, au putin zahar, au aport de fibre, vitamine si minerale, precum si seminte, nuci, fructe, faina integrală de grau, faina de ovaz;
-sunt o gustare sau un mic dejun;

- sunt glazurate cu ciocolata, frisca, crema de unt, ganache;
- untul este frecat cu zahar si abia apoi se adauga oua, faina, etc;
- este un desert;
- au aspect de tort;
- aluatul este neted, cremos;
- nedecorate;
- au la baza drojdie si unt;
- sunt un tip de paine si nu un desert;
- contin adesea coaja de fructe confiate sau picaturi de ciocolata;
- sunt facute asemanator cozonacilor, continand aluat dulce preparat cu lapte si drojdie.

Etichete: , , ,