Chec sarat cu branza si rosii uscate

  Am gasit ratacit un borcan cu rosii uscate si deoarece in general le folosesc in sezonul rece la sandwichuri, am zis sa il termin pentru a nu se strica pana atunci. Prima idee care mi-a venit a fost sa fac un chec sarat cu branza in care sa pun si rosiile mele uscate. E o idee buna, mai ales ca astazi este ziua in care nu mananc carne si promovez proiectul Miercurea fara carne. 

Chec sarat cu branza si rosii uscate
Ingrediente:

- 200gr faina;
- 200 ml lapte;
- 200gr branza;
- 100 gr rosii uscate in ulei;
- 1 pachet praf de copt;
-sare, piper.
ingrediente chec sarat cu branza si rosii uscate

Mod de preparare:
    Intr-un castron mai adanc am pus faina, praful de copt si un praf de sare si de piper. Rosiile le-am scos din ulei punandu-le intr-o strecuratoare fina pentru a se scurge uleiul din ele si apoi le-am taiat in bucatele. Am adaugat in castron branza, rosiile si am amestecat totul turnand putin cate putin laptele incalzit. In functie de felul branzei se poate pune mai mult sau mai putin lapte.
   Compozitia am varsat-o intr-o forma de chec pe care apoi am pus-o in cuptorul incins. Sa nu ma intrebati de grade, ca nu am cuptor asa de destept, eu am o unealta foarte performanta: ochiometru si merg pe intuitie. Din acest motiv nu prea imi ies prajiturile, pentru ca nu obisnuiesc sa ma tin riguros de vreo reteta, pe toate le infloresc adaptandu-le la filingul meu.
    Checul e gata cam in 30 de minute de tinut la foc potrivit. Poti face testul cu scobitoarea: daca iese curata din chec inseamna ca este gata de scos din cuptor.
  Va urez o frumoasa  Miercuri fara carne si va sugerez sa cititi si postarea lui Daniel pe aceasta tema!

chec sarat cu rosii uscate si branza vedere ansamblu

Etichete: , ,