Gingerade

    Ghimbirul este una dintre mirodeniile folosite pe scara larga in bucataria indiana in condimentarea mancarurilor cu carne, a deserturilor si chiar a inghetatei. Este folosit si in bucataria nostra, dar mai putin, mai mult este considerat un fel de tratament minune pentru diverse afectiuni si intr-adevar are efecte spectaculoase asupra sanatatii.
    Ghimbirul are efect de calmare a tusei, antialgic, sedativ, antipiretic, anticancerigen, antiinflamator si intareste imunitatea organismului.
  Contine calciu, fier, magneziu, mangan,
potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E ┼či B6.

Pentru "Miercurea fara carne" astazi am preparat o bautura de ghimbir care te va reimprospata si racori in caldura verii si azi chiar a fost foarte cald. Aceasta bautura e un rasfat, cu un gust placut si exotic.

Ingrediente:

- 2 lamai;
- o ceasca de miere;
- 2 cm de ghimbir;
- 1 litru de apa.

Mod de preparare:

  Se curata radacina de ghimbir cu un curatator de legume sau cu coada de la lingurita si se da pe razatoare. Daca a mai ramas coaja nu-i nimic, oricum sucul va fi trecut printr-o strecuratoare.
  Pun ghimbirul in strecuratoarea canii de ceai si adaug peste 1/2 litru de apa fierbinte. Il las cam 15 minute ca ghimbirul sa se inmoaie si sa-si lase uleiurile volatile ce-i dau gustul putin iute si aroma specifica.
 Storc lamaile si sucul obtinut il torn peste ceaiul de ghimbir impreuna cu o ceasca de miere, si amestec pana se dizolva.  Adaug restul de apa.   Daca vreti sa faceti cidru de ghimbir se lasa o zi-doua la caldura si apoi se poate bea asa sau cu apa gazoasa.
Include si tu in alimentatie ghimbirul!


Etichete: , , , , , , , , , ,