Ciorba de urzici

Miercurea fara carne vine astazi cu o ciorba de urzici. Sa aveti pofta!

Ingrediente:

- o farfurie cu urzici;
- o ceapa;
- o catel usturoi;
- un morcov;
- 2 linguri orez;
- 1 pastarnac;
- o lingura bulion;
- o lingura ulei;
- o legatura leustean;
- sare, piper.




     Se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si se taie marunt. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 20 de minute se pune orezul.
   Urzicile se spala bine si se aleg cele tinere sau se ia decat varful, daca sunt mai batrane. Se oparesc in apa cu sare si apoi se toaca.
   Cand s-a fiert orezul se pun urzicile, bulionul si usturoiul pisat. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, se presara cu leustean si se serveste la masa.
   Daca doriti puteti pune 1 litru bors, dupa ce s-a fiert orezul. Eu am facut ciorba de data aceasta fara bors.