Astazi este miercuri, deci mancam fara carne la indemnul lui
Daniel, initiatorul proiectului "Miercurea fara carne". Pentru mine si cei aflati ca si mine la inceput de drum, o sa fie putin mai dificil, dar nu imposibil.
Astazi m-am gandit la primavara si de dorul zilelor calde (acum sunt -8 grade C), am ales sa fac ....pachetele de primavara. A fost mai dificil deoarece e prima oara, dar de data viitoare vor fi mult mai aratoase, ca delicioase sunt. Am trisat un pic, deoarece am cumparat un pachet congelat din mix de legume orientale ce a cuprins: morcovi, praz, muguri de fasole mung, mazare, varza alba chinezeasca, conopida, muguri de bambus, ardei dulce, ciuperci Mu-Err, pastai de mazare tanara.
Ingrediente:
- un pachet mix de legume orientale;
- doua linguri de muguri de bambus;
- sos dulce acrisor;
- o jumatate de pachet de foi de orez;
- sare;
- ulei;
Pachetul de foi de orez avea pe spate cateva date de nutritie si instructiuni de folosire, dar insuficiente dupa parerea mea( daca eram chinezoaica cred ca mi-ar fi fost de ajuns).
Foile sunt fragile, usor casante, au aspect de hartie si un model in relief ( mie-mi aduc a tabla striata). Deoarece nu am reusit sa le rulez fara sa le sparg, le-am udat foarte putin cu apa pe partea cu suprafetele concave. M-am tot uitat la diverse retete pe net, dar nimeni nu dadea o solutie de a le rula mai usor, poate si pentu ca am cautat doar retete in romana.
Prepararea:
Am calit in putin, foarte putin ulei legumele si apoi am pus capacul la tigaie, lasandu-le 12 minute (atat era indicat pe punga). S-au racit putin si am mai adaugat doua linguri de muguri de bambus pentru o nota mai puternic orientala. Foile le-am umezit putin, am pus legumele intr-o parte a foii, am rulat pana in capat si am indoit marginile, s-au lipit instant si nu se desfacea legatura.( Marele zid chinezesc e facut cu "supa de orez" pe post de mortar si daca el a rezistat atat, inseamna ca si pachetelele noastre o sa stea lipite inclusiv in tigaie) Seamana cu rulatul de la sarmalele, decat ca foaia de orez este mult mai fragila. Am calit pachetelele in tigaie pana s-au rumenit usor si apoi le-am aranjat in farfurie punand putin sos dulce-picant peste ele. La restaurant era servit separat si se intingea in el, dar pe mine nu m-a incantat aceasta modalitate se servire.
馬薩布納!
Daca nu ati inteles chineza mea v-am spus : Pofta buna!
Etichete: Miercurea fara carne