Interviu cu "Prietena casei MAGGI" - Brindusa Aluculesei




   Astazi, in cadrul proiectului ''Miercurea fara carne" va prezint un interviu cu o bloggerita 
culinara: Brindusa Aluculesei.
   Pe Brindusa o stiu de la inceputul anului 2010, de pe Facebook si pe atunci nu avea blog, dar se vedea ca este pasionata de bucatarie si o abordeaza cu nesfarsita curiozitate, dorind sa impartaseasca lumii o parte din ceea ce o facea atat de fericita.
   De doi ani ne rasfata si ne incanta simturile cu mancaruri traditionale romanesti din zona Moldovei, unele dintre ele fiind pentru mine o necunoscuta. Cu ajutorul ei eu am descoperit o lume noua, unde ingredientele sunt proaspat culese direct din gradina si nu cumparate din market. 
 Va invit in bucataria Brindusei, pe http://abetinazambeste.blogspot.ro/, unde veti gasi retete traditionale ca la mama acasa impreuna cu secretele lor dobandite de Brandusa de-alungul timpului de la mama si bunica.

Raluka ok: 
  Ce te-a determinat sa scrii un blog despre mancare?
Brindusa:
  Nu este chiar un blog culinar. Am dorit ca blogul meu sa fie o carte deschisa a sufletului meu.
  Pe blog la mine veti gasi retete traditionale din regiunea Moldovei, dar veti gasi si povesti adevarate care isi aveau cuibusorul in creierul meu si pe care m-am gandit sa le pun in cartea sufletului meu si anume blogul!


Raluka ok: 
  Cum te sprijina familia in aventura ta culinara?

Brindusa:

  Familia mea este totul pentru mine, este aerul pe care il respir, este esenta vietii mele, de la familie imi iau energia care ma tine in viata si care ma ajuta sa pasesc pe drumul vietii. 
   Familia este cea care imi degusta preparatele culinare si sotul meu este primul care imi asculta povestile. Uneori ma intreaba daca am scris un articol sau o carte.


Raluka ok:

   Ce satisfactii iti aduce blogul?
Brindusa: 
   Sunt foarte fericita cand ma uit si vad ca retetele mele sunt preparate de unii, cand am aprecieri pozitive si cand castig cate un premiu din munca mea si din pasiunea mea. 
  Tot ce fac, fac din pasiune si pentru mine este suficient.

Raluka ok:
  De ce crezi ca intra cititorii la tine pe blog, ce cauta si ce anume crezi ca le oferi in plus? 

Brindusa: 

   In primul rand blogul meu are un nume care atrage cititorii - "Natura este viata mea " si apoi eu scriu povesti despre natura, despre tara mea, despre cei cu care m-am intersectat pe drumul vietii si care mi-au marcat cumva si mie viata.


Raluka ok: 
  Stiu ca de curand ai fost aleasa drept una din Prietenele MAGGI, cum a fost aceasta experienta?

Brindusa:

  Intr-adevar am avut marea onoare de a ma numara printre prietenii "Maggi", fiind declarata bucatarul lunii aprilie 2014. Acest titlu m-a transformat in regina pentru cateva zile.
  Am participat la un tur culinar in bucatariile internationale ale Bucurestiului, dar nu inainte de a ne face frumoase la "Salon El Studio", unde am beneficiat de machiaj, hairstyling si relaxare.
  Turul culinar a inceput la restaurantul japonez SushiKO, unde am degustat mancaruri traditionale japoneze. Gusturile au fost speciale, personalul a primit nota 10 cu felicitari din partea noastra, ne-au servit ireprosabil si ne-au ajutat sa mancam cu betisoarele care imi alunecau printre degete .
  Urmatoarea oprire a fost la restaurantul "Divan", un restaurant cu specific libanez. Am ramas placut impresionata de costumatia chelnerilor si a bucatarilor. Toti aveau costume traditionale libaneze, restaurantul era amenajat cu obiecte in stil libanez si toate acestea faceau ca acel loc sa fie magic, parca rupt din tara sa de bastina.
Preparatele au avut un gust deosebit, cu arome aduse de la mama lor, mama Liban.
   Restaurantul frantuzesc Bonne Bouchecare ne-a primit pe ritmuri de chansonette si cu preparate deosebite. Aici am degustat preparate unice ce mi-au gadilat papilele gustative in mod placut.   Am fost servite cu felurite branzeturi frantuzesti renumite, preparate cu melci, toate stropite cu vinuri din cramele franceze.
  Dupa atatea delicii culinare a venit timpul sa facem un tur al metropolei Bucuresti.
La ceas de seara alaturi de un ghid cu glas superb, am colindat si ne-am bucurat de un oras despre care eu nu aveam o impresie prea placuta. Minune insa, ghidul m-a facut sa vad orasul din punctul sau de vedere, asa ca ca dintr-odata Bucurestiul era orasul meu preferat.
  Am incheiat seara in sufrageria Maggi, bucurandu-ne de o cina delicioasa impletita cu povesti spumoase, care ne-au facut sa ne cunoastem si sa legam adevarate prietenii magice. Se zice ca mancarea isi schimba gustul de la bucatar la bucatar si asta doar din cauza unui ingredient minune pe care il pun toti bucatarii in mancare si anume iubirea. Asa a fost si cu ghidul meu, a pus multa iubire in prezentarea orasului sau natal - Bucuresti si mi-a uns mie sufletul meu visator.
  Personalul Maggi ne-a primit si ne-a rasfatat ca pe adevarate regine - reginele magice ale lui Maggi.
Spre final am trecut toate prin fata camerei de filmat, unde ne-am prezentat ganduri, vise, emotii si de ce nu si lacrimi de fericire.
  Ultima oprire a fost hotelul Arc de Triomphe unde curatenia era la ea acasa, ospitalitatea era la loc de cinste si unde am fost primite cu bratele deschise. 
  Am trait o experienta unica, pe care as dori sa o mai pot retrai, iar daca nu se va mai putea, imi voi aduce aminte cu drag de aceste clipe si asta datorita unor oameni care isi fac munca din pasiune, din pasiunea Maggi!

Raluka ok:
  Cum iti vezi blogul in viitor?
Brindusa:
   Blogul meu va fi plin de retete din toate bucatariile romanesti sau internationale si cu povesti care sper sa fie pe placul unora.

Raluka ok:
   Pentru ca azi este miercuri si avem un proiect numit ''Miercurea fara carne'' ne poti oferi o reteta de post?
Brindusa: 
Ofer pentru cititori o  reteta de salata, care a fost foarte apreciata de comunitatea 121.ro.

SALATA DE POST

   Pentru cei care doresc sa tina post si sa manance ceva natural din natura, va propun o reteta usor de preparat si foarte delicioasa.

Ingrediente
3-4 vinete coapte;
5-6 ardei grasi copti;
3 cepe;
o capatana de usturoi;
50 ml ulei;
un ardei gras rosu;
un ardei iute verde;
sare dupa gust;
cateva masline;
piper macinat-10 gr. 

     Eu am folosit vinete si ardei grasi copti de la congelator din anul trecut, asa mi se pare ca fac economie si cand doresc sa prepar ceva am in casa si nu trebuie sa alerg pe la magazine, mai ales ca in aceasta perioada a anului legumele proaspete sunt un pic mai scumpe.
   Curatam doua cepe si capatana de usturoi, le tocam marunt si le punem la undit, cand sunt aurii inchidem focul si adaugam vinetele si ardeii copti peste prajeala si lasam sa se raceasca si  le mixam foarte bine. Tocam ardeiul gras rosu si ardeiul iute si ii adaugam peste pasta mixata, mestecam cu o lingura adaugand sare dupa gust, un pic de piper macinat si o ceapa tocata marunt.
    Punem salata intr-un vas si ornam cu felii de ardei si masline.
Pofta Buna!

  Multumesc mult Raluca pentru interviu, esti o prietena adevarata si sper ca undeva, candva sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa depanam amintiri din lumea reala si virtuala.

Etichete: ,